המומלצים של קעקועים לכולם

המומלצים של קעקועים לכולם

פתחו חיפוש מתקדם

טיפול בקעקועים

טיפול בקעקועים

החלמה נכונה של האזור בו עושים קעקוע דורשת טיפול מקיף ויסודי. לרוב ניתנות הנחיות טיפול מדויקות על ידי המקעקע, אך יש עקרונות מנחים שתקפים לגבי כל סוגי ציורי הגוף וכתובות הקעקע. כמו כן, היכרות מוקדמת עם הנחיות טיפול בקעקועים יכולה לסייע למי שמתחבט בשאלה איזה קעקוע לעשות או באיזה מקום בגוף לבחור.

טיפול בקעקועים מתחיל עם משחות החלמה מתאימות שנמכרות בבתי המרקחת ללא מרשם, כמו למשל "בפנטן פלוס". שעתיים לאחר סיום ביצוע הקעקוע כבר ניתן להוריד את התחבושת וצריך לנקות את האזור עם מים וסבון, לייבש אותו היטב ואז למרוח מעט מהמשחה בעזרת האצבע ועד שהיא נספגת בתוך העור. בניגוד לסברה הרווחת, לא צריך למרוח הרבה משחה ובכל מקרה אסור לחבוש שוב את האזור.

בלילה הראשון של טיפול בקעקועים מומלץ לעטוף אותם בניילון נצמד כי הם עדיין מפרישים נוזלים. את הטיפול השוטף מבצעים בהמשך אחת לשבועיים, כאשר ב-3 הימים הראשונים שוטפים את הקעקוע בבוקר ובלילה בעזרת מים וסבון ומורחים את המשחה שלוש פעמים ביום. לאחר שלושת הימים הראשונים ניתן להסתפק רק במריחה של המשחה ואין צורך בשטיפה.

מה קורה כאשר הקעקוע מתקלף?
תהליך שבו הקעקוע נראה כאילו הוא מתחלף הוא חלק בלתי נפרד מההחלמה של הגוף. במסגרת טיפול בקעקועים אין שום צורך לעזור לקעקוע להתקלף, אך חל איסור על כניסה לים, לבריכה, לג'קוזי ולסאונה. לא מומלץ גם לחשוף את הקעקוע לשמש ובעיקר לא לשזף אותו. זו הסיבה בגללה הרבה אנשים מעדיפים לעשות קעקוע בחורף ולא בקיץ.

יש עוד כמה הנחיות שכדאי להכיר בנוגע לנושא של טיפול בקעקועים ולאמץ כבר בשלבים מוקדמים של ההחלמה. ראשית, אין לשים תכשירים קוסמטיים כגון קרם גוף ואיפור על הקעקוע, גם אם נדמה שהוא מתקלף בקצב מהיר. שנית, רצוי להימנע מבגדים צמודים ולשמור על לבוש רפוי ועור מאוורר. לבסוף, יש להגיע לביקורת במכון קעקועים לאחר כחודש ולקבל הנחיות נוספות. לרוב אין צורך בטיפול מורכב יותר כי מקעקע מקצועי שמכיר את התחום חוסך את המאמץ.